Thailandiar zopa bat ezagutu genuen jatetxe batean (errezeta tipikoena, uste dut) eta etxean gure aldaera egiten dugu hilean behin. Oso erraza da eta azkar-azkar prestatzen da. Osagaiak prest edukitzea bakarrik behar duzu. Bi pertsonarentzako kopuruak:
Ura (hiru platerkada edo bolkada š).
Kaienak (lauzpabost ondoren apartatzeko, bizpairu txikitu eta zoparekin gero jan nahi badira).
Jengibre puska bat (zurituta, gero ez dugu jaten).
Koko ur latatxo bat.
Gatza (ez ahaztu, behar du; paellari botatzen diozun haina) eta pipermin beltza (pixka bat).
Azenarioa eta brokolia (lekak ere bai, garaia denean).
Lapikoan egosi hiruzpalau minutuz (barazkiak gutxi egiteko).
Sua itzali eta gehitu azken osagaiak:
Oharra: kaienak eta jengibrea kendu eta azkar zerbitzatu, bestela guztia gehiegi biguntzen da. Animatu egiten eta on egin dagizuela!
Ze errezeta errex ta txukuna Mikel, milesker partekatzeagatik!! Probatuko
koko ura? ezin al da ur normalakin in ala?
Uraz aparte da, zaporea emateko