@schmidt_fu@feddit.de
link
fedilink
1β€’7 hilabete

I’m having massive troubles with using lemmy.ml since around the time of the update. The website doesn’t work at all, #Jerboa crashes on every start, and even in #Lemmur, some operations end in handshake (or other) errors. Furthest point to which I could debug was: When opening https://lemmy.ml and ignoring the erroneous certificate, the browser shows the content of join-lemmy.org This is from using it from Middle Europe, I’ve seen in another thread that it seems to work from North Americe. Maybe this helps?

@Zerush@lemmy.ml
link
fedilink
1β€’7 hilabete

I hope that Lemmy will have in a future a server infrastructure like Google to rule instead the web.

@ttmrichter@lemmy.ml
link
fedilink
1β€’7 hilabete

I’ve been unable to make any posts of any kind today. Was there a server update that turned that off?

Dessalines
mod
creator
link
fedilink
2β€’7 hilabete

I fixed it now, was an issue with our picture server. Sry about that.

@skariko@lemmy.ml
link
fedilink
1β€’7 hilabete

Same!

@ttmrichter@lemmy.ml
link
fedilink
1β€’7 hilabete

Phase 1:

URL and title provided

Phase 2:

Body of post provided

Phase 3:

Spin spin spin

And that’s where it sticks forever. Longest test run was over an hour.

Indeed whenever I try to upload anything (including the images used in this report that I eventually had to host at imgur) I get this popping up briefly:

Syntax Error

That might be a useful data point.

@nutomic@lemmy.ml
mod
link
fedilink
0β€’7 hilabete

Strange, this should have nothing to do with the server upgrades. Can you check if there is any additional info in the browser console?

@ttmrichter@lemmy.ml
link
fedilink
0β€’7 hilabete

If I were a browser console, where would I be hiding?

(I’m an embedded developer, not a web one.)

@ttmrichter@lemmy.ml
link
fedilink
0β€’7 hilabete

Also what would I be looking for?

@pinknoise@lemmy.ml
link
fedilink
0β€’7 hilabete

Press [F12], that should bring up the developer tools, and select the console tab. Then do the action that fails and see if something gets logged in the mean time.

@skariko@lemmy.ml
link
fedilink
0β€’7 hilabete

I have the same problem (every browser). On my console:

https://files.catbox.moe/avhei6.jpg

https://files.catbox.moe/k5px97.jpg

https://files.catbox.moe/pg0cbh.jpg

And can’t upload any image, give this error:

https://files.catbox.moe/0t8qgn.jpg

@nutomic@lemmy.ml
mod
link
fedilink
0β€’7 hilabete

Those dont look related to me. Does it also happen when you make a post without link?

cc @dessalines@lemmy.ml

@skariko@lemmy.ml
link
fedilink
0β€’7 hilabete

no, without link works well: https://lemmy.ml/post/180482

@nutomic@lemmy.ml
mod
link
fedilink
1β€’7 hilabete

Looks like this issue then, will be fixed in the next release.

https://github.com/LemmyNet/lemmy/issues/2089

Dessalines
mod
creator
link
fedilink
2β€’7 hilabete

I fixed it by restarting pictrs. No idea why pictrs locally stopped doing image uploads, but it was stalling things out. That timeout fix should fix it for the next release.

cc @ttmrichter@lemmy.ml @skariko@lemmy.ml @Reaton@lemmy.ml

@skariko@lemmy.ml
link
fedilink
2β€’7 hilabete

πŸ‘ thanks

@nutomic@lemmy.ml
mod
link
fedilink
1β€’7 hilabete

And we’re back.

@BowerickWowbagger@lemmy.ml
link
fedilink
1β€’
edit-2
4 egun

deleted by creator

Lemmy Announcements


Feel free to announce new communities here.

Other than that, this is reserved for admin use only.

  • 0 users online
  • 2 users / day
  • 11 users / week
  • 37 users / month
  • 208 users / 6 months
  • 10 subscribers
  • 550 Posts
  • 2.09K Comments
  • Modlog