Bizkotxoa

(4 pertsonarentzat)

Osagaiak:

  • 2,5 dl esne (250 ml)
  • 150 g azukre zuri
  • laranja bat
  • dl 1 oliba olio
  • 300 g gozogintzarako irin
  • 125 g gurin
  • zorro bat legami

Aurrez-berotu labea 180ºC izan ditzan.

Birrindu laranja azala eta jarri bol batean esnea, olioa, urtutako gurina, irina, azukrea eta legamiarekin batera.

Irabiatu nahasketa homogeneo bat lortu arte.

Utzi masa jalkitzen gutxienez 15 minutu, honek igotzen lagunduko dio.

Pasatu nahasketa molde batera eta sartu labera.

Labekatu 30 edota 40 minutu artean, edo bizkotxoak urre-kolorea duenean eta egurrezko brotxeta batekin zulatzerakoan brotxeta garbi irteten denean.

Atera labetik, utzi hozten eta atera moldetik.

Txokolatezko bizkotxoa

Oinarria bizkotxoa du baina laranja kendu eta horren ordez 100-150 g kakao gehitu. Irin apur bat gutxiago jarri (200 edo 250 g 300 izan beharrean). Kakaoak bizkotxoa mingoztuko du.

Brownieak

(20 inguru irtengo dira)

  • Oinarria bizkotxoa du, laranjarik gabe
  • 100 g kakao (beraz, 200 g irin, 300 izan beharrean)
  • 1 1/2 banilla-estraktua
  • txokolate beltz zatiak
  • 12 intxaur zatituta

Nik 165ºC-tan labekatzen ditut, 25 minutuz.