Osagaiak

  • 170 gr azukre
  • 80 ml ur + 2 koilarakada liho hazi
  • 40 gr laranja-lore-ur
  • 50 gr laranja zuku
  • 130 gr olo esne
  • 60 gr ekilore olio
  • 580 gr indar-irin
  • Gatza
  • Laranja eta limoi azala
  • 25 gr legami

Apaindurarentzako:

  • Fruta azukreztatuak
  • Agabe-ziropa eta ura
  • Azukrea, ura eta laranja-lore-ura
  • Almendra txikitua

Prozedura

Errezeta honetan etxean ditugun sukalde gailu elektrifikatuak erabili ditugu, beraz antzeko moduan egin beharko litzake haiek gabe, eskuz bada ere

  1. Utzi liho-haziak 80 ml ur epeletan 30 minutuz beratzen, ura loditu arte
  2. Moztu laranja baten eta limoi erdi baten azala zati txikitan, birringailurik gabe
  3. Sukaldeko robotean, elkartu laranja- eta limoi-azalak eta 170 gr azukre, eta txikitu robotaren labanekin
  4. Ogi-makinan, gehitu osagai likidoak eta azukrea zitriko-azalekin. Gehitu gatza, irina eta legamia; azken hau denaren *gainetik eta gatzetik urrun
  5. Ogi makinan, 6. programarekin 110 minutuz oratu

  1. Orea ogi-makinatik atera, gainazala irineztatu eta oratu eskuz irina gehituz
  2. Erroskoari forma eman eta figuratxoa sartu
  3. Erroskoa labe-erretiluan jarri labe-paper baten gainean
  4. Fruta azukreztatuekin apaindu
  5. Utzi orea 40 minutuz altxatzen

  1. Agabe-ziropa eta ur nahasketaz pintatu
  2. Apaindu ur eta laranja-lore-urez umeldutako azukrez
  3. Apaindu almendra txikituz

  1. Berotu labea 190ºC-tan, haizagailu+txapa funtzioaz
  2. 17 minutuz laberatu

On egin