Thailandiar zopa bat ezagutu genuen jatetxe batean (errezeta tipikoena, uste dut) eta etxean gure aldaera egiten dugu hilean behin. Oso erraza da eta azkar-azkar prestatzen da. Osagaiak prest edukitzea bakarrik behar duzu. Bi pertsonarentzako kopuruak:
-
Ura (hiru platerkada edo bolkada 😊).
-
Kaienak (lauzpabost ondoren apartatzeko, bizpairu txikitu eta zoparekin gero jan nahi badira).
-
Jengibre puska bat (zurituta, gero ez dugu jaten).
-
Koko ur latatxo bat.
-
Gatza (ez ahaztu, behar du; paellari botatzen diozun haina) eta pipermin beltza (pixka bat).
-
Azenarioa eta brokolia (lekak ere bai, garaia denean).
Lapikoan egosi hiruzpalau minutuz (barazkiak gutxi egiteko).
- Noodle-ak gehitu eta minutu batez irakiten segi (erabiltzen den motaren arabera, gu hauekin konforme gaude).
Sua itzali eta gehitu azken osagaiak:
- Aparte frijitutako 4 otarrainska (bestela oilasko bularkia ere izan daiteke, dadotan moztuta eta zartaginean frijituta; edo begano egitea, noski).
- Piper berde puskak eta txanpiak (biak gordinik, zopa berora gehitu eta listo).
Oharra: kaienak eta jengibrea kendu eta azkar zerbitzatu, bestela guztia gehiegi biguntzen da. Animatu egiten eta on egin dagizuela!
koko ura? ezin al da ur normalakin in ala?
Uraz aparte da, zaporea emateko