Amaman madalenak
Amama Margariren errezeta da hau
30-40 madalena
Osagaiak
katilu bete = 200ml (ohiko edalontzi bete bat)
- Liho salda (2 goilarakada liho-hazi ta 6 goilarakada ur; 20 minutu beratzen)
- 2 katilu t’erdi azukre
- 2 katilu esne begetal
- Katilu t’erdi olio
- 4 katilu irin
- 2 goilaratxokada legami kimiko
Prozedura
Nahasketa
- Edukiontzi haundi batian jarri liho-salda
- Gehitu azukrea eta ondo nahastu
- Gehitu esnea eta nahastu disolbatu arte
- Gehitu olioa eta ganoraz nahastu
- Gehitu hirina eta legamia bahetuta (tamizatuta) eta nahastu pikorrik ez egon arte
Laberatu
- Labea 200°C-tara berotzen jarri, ahal izanez gero haizegailua ta behetiko plakarekin
- Nahasketa moldeetan jarri
- Labea tenperaturara ailegatzean, madalenak bertan sartu
- Madalenak prest eongo dia trikotatzeko orratza ziztatu ta orratza erabat garbi ateatzean (20-25 bat minutu)
Onein!
Errezeta landua alajaina. Eskerrik asko!
Eta goxua! Lehengoan arrautza ordez, janari gozoetako, liho salda hoi oso aproposa dala jakin genun etxian ta amaman errezeta hartu ta moldatu genun, bikaina!