Amaman madalenak

Amama Margariren errezeta da hau

30-40 madalena

Osagaiak

katilu bete = 200ml (ohiko edalontzi bete bat)

  • Liho salda (2 goilarakada liho-hazi ta 6 goilarakada ur; 20 minutu beratzen)
  • 2 katilu t’erdi azukre
  • 2 katilu esne begetal
  • Katilu t’erdi olio
  • 4 katilu irin
  • 2 goilaratxokada legami kimiko

Madalenen osagaiak

Prozedura

Nahasketa

  1. Edukiontzi haundi batian jarri liho-salda
  2. Gehitu azukrea eta ondo nahastu
  3. Gehitu esnea eta nahastu disolbatu arte
  4. Gehitu olioa eta ganoraz nahastu
  5. Gehitu hirina eta legamia bahetuta (tamizatuta) eta nahastu pikorrik ez egon arte

Madalenen nahasketa

Laberatu

  1. Labea 200°C-tara berotzen jarri, ahal izanez gero haizegailua ta behetiko plakarekin
  2. Nahasketa moldeetan jarri Madalenak moldeetan, gordinik
  3. Labea tenperaturara ailegatzean, madalenak bertan sartu
  4. Madalenak prest eongo dia trikotatzeko orratza ziztatu ta orratza erabat garbi ateatzean (20-25 bat minutu)

Onein!

Madalenak moldeetan, sukaldatuta

  • @mikelgsA
    link
    fedilink
    23 years ago

    Egin dugu!

    Igandea denez etxean genuenarekin moldatu gara: behi esnea, begetala beharrean; azukrea panela, eta bi katilu bakarrik; txokolate pipitak ere gehitu ditugu.

    Ontzi txikiak 20-25 minututan prest zeuden. Erabili behar izan dugun ontzi handiak (atera sartu pare batekin mareatu dugu…) ia 40 minutu eman ditu labean azkenean.

    Egia esan harritu egin gara zeinen azkar prestatzen den. Gosaldu aurretik lihoa uretan jarri dugu. Gosaldu ondoren osagaiak elkartu eta labean sartuta uzteko 25 minutu bakarrik behar izan dugu.

    Eskerrik asko! Igande goizerako plan gomendagarria!

    • @PorruOPMA
      link
      fedilink
      13 years ago

      <3 !!
      Ze itxura goxua! Asko pozteit errezeta zabaltzea ta gustoko izatea :)

      Txokolate-pipitena ideia bikaina

    • @PorruOPMA
      link
      fedilink
      03 years ago

      Eta goxua! Lehengoan arrautza ordez, janari gozoetako, liho salda hoi oso aproposa dala jakin genun etxian ta amaman errezeta hartu ta moldatu genun, bikaina!

  • Miren
    link
    fedilink
    13 years ago

    Eta 20 minutu beratzen utzi, eta loditutako ura erabiltzen da, haziak kenduta? Ondo dago jakitea!

    • @PorruOPMA
      link
      fedilink
      13 years ago

      Nik haziak ere erabilita in det beti :)
      Haziak ez dia batere desatseginak ahoan; gañea kakarazleak dia jijiji

      Beste aukera bat hasieratik haziak txikitu ta hauts bihurtzea da, gero ura gehitu ta hazirik ez aurkitzeko salda hortan.