Amaman madalenak
Amama Margariren errezeta da hau
30-40 madalena
Osagaiak
katilu bete = 200ml (ohiko edalontzi bete bat)
- Liho salda (2 goilarakada liho-hazi ta 6 goilarakada ur; 20 minutu beratzen)
- 2 katilu t’erdi azukre
- 2 katilu esne begetal
- Katilu t’erdi olio
- 4 katilu irin
- 2 goilaratxokada legami kimiko
Prozedura
Nahasketa
- Edukiontzi haundi batian jarri liho-salda
- Gehitu azukrea eta ondo nahastu
- Gehitu esnea eta nahastu disolbatu arte
- Gehitu olioa eta ganoraz nahastu
- Gehitu hirina eta legamia bahetuta (tamizatuta) eta nahastu pikorrik ez egon arte
Laberatu
- Labea 200°C-tara berotzen jarri, ahal izanez gero haizegailua ta behetiko plakarekin
- Nahasketa moldeetan jarri
- Labea tenperaturara ailegatzean, madalenak bertan sartu
- Madalenak prest eongo dia trikotatzeko orratza ziztatu ta orratza erabat garbi ateatzean (20-25 bat minutu)
Onein!
Eta 20 minutu beratzen utzi, eta loditutako ura erabiltzen da, haziak kenduta? Ondo dago jakitea!
Nik haziak ere erabilita in det beti :)
Haziak ez dia batere desatseginak ahoan; gañea kakarazleak dia jijiji
Beste aukera bat hasieratik haziak txikitu ta hauts bihurtzea da, gero ura gehitu ta hazirik ez aurkitzeko salda hortan.